De omgeving

In de buurt van Schoonebeek zijn vele activiteiten mogelijk. Hieronder een aantal voorbeelden . Tijdens uw verblijf kunnen we u natuurlijk uitgebreid adviseren.

Natuurpark Veenland

Beleeft u het unieke ecosysteem veen in het ooit grootste aaneengesloten veenmoeras van Centraal-Europa. Uniek presenteert het Natuurpark een divers landschapsmozaïek vol kleur: okergele zandvlaktes, paarse heidevelden, blauw-groene veenlandschappen, bruine turfwinningsgebieden, frisgroene weilanden en goudgele graanvelden – een buitengewoon natuur- en belevingsruimte.

Het Natuurpark is leefgebied voor talrijke met uitsterven bedreigde dier- en plantensoorten, ruimte voor recreatie voor natuurliefhebbers en belevingsruimte voor her-ontdekkers van natuurlijke en culturele schatten.

Wildlands adventure zoo

In Emmen komt de natuur zeldzaam dichtbij. U ziet, hoort en voelt de dieren, zoals in hun eigen omgeving, zonder hekken en tralies

Arrangement bezoek in combinatie met  verblijf in B&B op verzoek beschikbaar.
Klik hier voor meer informatie

Noaberpad (LAW 10)

Van Nieuweschans – Emmerich, 379 km, passeert B&B Schoonehof.

Wandelen van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee ‘noabers’. De vele hoogvenen vormden een natuurlijke barrière, eeuwenoude grenspalen in de turf markeren administratieve lijnen. Vestingen als Nieuweschans, Bourtange en ’s Heerenberg moesten de vijand buiten de deur houden. Natuur en cultuur laten zich echter niet door een streep op de kaart tegenhouden, er is veel gemeenschappelijks. Met de eenwording van Europa verdwijnt de grens, doodlopende wegen worden verbonden. Steden aan weerskanten van de grens groeien naar elkaar toe. De ‘groene grens’ vervaagt, de ‘noabers’ blijven.

Hoogveenreservaat Bargerveen

Ooit zagen grote delen van ons land er zo uit. Nu is het een van de weinige overgebleven hoogveengebieden in Nederland. Dankzij het unieke karakter is het gebied een toevluchtsoord voor veel zeldzame planten en dieren, maar de mens is hier ook van harte welkom.

Wandel- en fietsroutes voeren je langs het bijzondere landschap van Bargerveen en zijn bewoners.

Veenpark

Een leerzaam themapark voor mensen van alle leeftijden. Terug naar de nostalgie van uw jeugd of als opa, oma, vader, moeder met de kinderen een andere tijd en plaats beleven.

Industrieel smalspoormuseum

Beleef het mee via een rit per smal-spoortrein. Vanuit een nieuw museumgebouw met statische en dynamische smalspoor expositie, vertrekt u voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, vroeger gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en uitleg gegeven over het smalspoor en het specifieke gebied. Door de geringe snelheid, zo kenmerkend voor dit smalspoor, heeft u voldoende tijd om van de omgeving en de treinreis te genieten.

Het museum dat volledig op vrijwilligers draait, beschikt over een grote collectie smal-spoorlocomotieven, wagens, werktuigen, foto’s en ander materiaal.

© Copyright Schoonehof 2017 - design by Hunsow-Webdesign